bageri-ce-splendid-sravnati-sa-zemljom
EURCO d.d.

Bageri će Splendid sravnati sa zemljom


Bageri na lovranskom području imaju sve više posla, a u najnovijoj »epizodi« koja je izazvala veliku pozornost javnosti, započelo je rušenje hotela Splendid  koji se nalazi u okvirima kompleksa Splendid sastavljenog od tri objekta u okvirima Liburnia Riviera Hotela. Bivši hotel na četiri kata, dvadesetak godina zatvoren i izvan funkcije, uslijed čega se opravdano svrstavao u kategoriju lovranskih »kuća duhova«, kako saznaje Novi List, sravnat će se sa zemljom i teren urediti primjereno turističkom Lovranu.

Najprije je započelo rušenje nekadašnje recepcije Splendida, a zatim će se to učiniti i s ostalim dijelovima objekta na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Lovranu – odmah ponad kupališta Peharovo. Osim centralne zgrade hotela koji je u boljim danima imao 1.618 kvadrata korisne površine, te je ugošćavao brojne turiste, istu će sudbinu doživjeti i pripadajuća mu depandansa koja se prostire na 1.147, zadnjih godina derutnih kvadrata, međutim treći objekt, povijesna vila koja ima više od sto godina i pod zaštitom je konzervatora, neće se rušiti.

Radi se o također derutnoj vili, izvornog imena Villa Verdi (u novije vrijeme Villa Fani), koju je 1902. i 1903. godine izgradio poznati građevinar i poduzetnik iz onog vremena Attilio Maguolo, a koja se prostire na 373 kvadrata.

Dok hotel Splendid koji se već dugi niz godina ne može povezati sa zvučnim nazivom kojega nosi, jer je umjesto »splendida«, bio tek ruinirano okupljalište beskućnika, pravo ruglo, baš kao i njegova depandansa, broji svoje zadnje trenutke, s druge strane, u Lovranu su zadovoljni raspletom situacije. Naime, hotel koji upravo odlazi u povijest je već duže vrijeme predstavljao opasnost za prolaznike, te je svojom zapuštenošću uvelike rušio imidž destinacije koja se, baš kao i kompletna Opatijska rivijera trudi vratiti na staze »stare slave« i boljih turističkih vremena. Stoga lovranski načelnik Bojan Simonič pozdravlja ovu akciju Liburnia Riviera Hotela.

– Mislim da je ovo jedan novi korak u suradnji između Općine Lovran i LRH. Nakon što se poruši Splendid i uredi okoliš, dobit će se bolji vizualni izgled tog dijela Lovrana. Za turizam je pored kvalitete hotela i općenito smještajnih jedinica, te atraktivnih manifestacija, od presudnog značaja i izgled destinacije i ukupni dojam turista, a sada će se jednostavno popraviti turistički imidž Lovrana. Naša je sugestija bila da se radi boljeg funkcioniranja cijelog mjesta ova lokacija primjerenije uredi za iduću sezonu, nakon čega će biti spremna za eventualna daljnja ulaganja jednog dana. Uspostavili smo komunikacijski kanal s predstavnicima LRH i nadam se i budućoj suradnji. Također, pozdravljam i njihovu odluku i pokušaj prodaje dugi niz godina zatvorenih hotela na području Općine Lovran - rekao je Simonič.

Foto M. Aničić

Profil tvrtke

EURCO d.d. za graditeljstvo, inženjering i zaštitu okoliša, tvrtka je specijalizirana za izvođenje poslova rušenja i uklanjanja građevina, reciklažu građevnog materijala, izgradnju objekata posebne namjene te sanaciju odlagališta komunalnog otpada, iza koje ostaju uspješno obavljeni poslovi, ekološki oslobođen prostor pripremljen za novu izgradnju i što je posebno značajno zadovoljni investitori.
Preuzmite profil tvrtke

Certifikati

 

Naši certifikati