potpisani-ugovori-o-pocetku-sanacije-odlagalista-karepovac
EURCO d.d.

Potpisani ugovori o početku sanacije odlagališta Karepovac


Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, Hrvoje Merki, direktor vinkovačke tvrtke „Eurco d.d.“ i Arsen Zoran Tonšić, prokurist tvrtke „G.T. Trade d.o.o. Split“ u ime izvođača radova, potpisali su danas Ugovor o sanaciji odlagališta otpada Karepovac.

Ugovorena vrijednost radova sanacije je 67.130.328,95 kuna, a što sa PDV-om ukupno iznosi 83.912,911,19 kuna.

„Prva faza sanacije Karepovca konačno kreće s izabranim ponuđačem radova koji su izabrani kao ponuditelji s najboljim i najkvalitetnijim uvjetima. Riječ je uglednim tvrtkama koje su se već iskazale na ovom polju. Ovim korakom krećemo u sanaciju višedesetljetne ekološke bombe u srcu Splita, odlagalištu na kojem ne odlažu smeće samo građani Splita nego i ostali gradovi i općine iz Splitsko-dalmatinske županije. Oko 135 tisuća tona smeća se na godišnjoj razini odloži na Karepovcu, od čega se na Split odnosi samo 60 tisuća tona.“, kazao je gradonačelnik Krstulović Opara.

Financijska sredstva za realizaciju ovog ugovora osiguravaju Grad Split i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i to u omjeru Grad Split 60 posto, a Fond 40 posto.

Profil tvrtke

EURCO d.d. za graditeljstvo, inženjering i zaštitu okoliša, tvrtka je specijalizirana za izvođenje poslova rušenja i uklanjanja građevina, reciklažu građevnog materijala, izgradnju objekata posebne namjene te sanaciju odlagališta komunalnog otpada, iza koje ostaju uspješno obavljeni poslovi, ekološki oslobođen prostor pripremljen za novu izgradnju i što je posebno značajno zadovoljni investitori.
Preuzmite profil tvrtke

Certifikati

 

Naši certifikati