potpisan-ugovor-vrijedan-8-milijuna-kuna
EURCO d.d.

Potpisan ugovor vrijedan 8 milijuna kunaGospodarenje otpadom je jedno od zahtjevnijih područja zaštite okoliša. Najbolji rezultati u području gospodarenja otpadom postižu se sinergijom svih sudionika i čimbenika, posebice suradnjom s jedinicama lokalne samouprave. Odlagalište komunalnog otpada na području Grada Novske nalazi se na lokaciji „Kurjakana“, a koristi se od 1989. godine. Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Vladom Klasanom je prepoznala važnost uređenja gradskog deponija smeća, te su početkom 2015. godine započeli radovi na sanaciji odlagališta.
 

 

Svečano potpisivanje Ugovora za saniranje treće etape odlagališta održano je u četvrtak, 1. prosinca u maloj vijećnici Grada Novske. Ugovore su potpisali gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan i član Uprave tvrtke "Eurco d.d." Hrvoje Merki, uz nazočnost direktora tvrtke "Novokom" Vinka Debeljaka, pročelnice Eve Đurić, glavnog projektanta Vedrana Franolića, te nadzornog inženjera Hrvoje Ljubojevića. Vrijednost radova, koji će se izvoditi u trećoj etapi saniranja odlagališta, je oko 8 milijuna kuna, izvođenje radova očekuje se tijekom idućeg tjedna, dok se završetak radova očekuje tijekom 2017. godine.

 

"Zadovoljstvo je što na najbolji mogući način opravdavamo priznanje Ministarstva za zaštitu okoliša i prirode, koje nam je prije nekoliko mjeseci dodijelio ministar Slaven Dobrović, a po kojem smo drugi Grad u RH po zbrinjavanju otpada" – istaknuo je gradonačelnik Vlado Klasan prilikom potpisivanja Ugovora. Gradonačelnik je iskoristio ovu prigodu kako bi se zahvalio svima koji su izravno uključeni u provedbu ovog projekta, posebice pročelnici Evi Đurić i direktoru tvrtke "Novokom" Vinku Debeljaku.

 

Hrvoje Merki, član Uprave tvrtke "Eurco d.d." zahvalio se Gradu Novska što je za investitora na ovom projektu odabrao upravo "Eurco d.d." iz Vinkovaca, naglasivši kako će ovaj projekt završiti na vrijeme, kao 55 ostalih projekata koje su do sada uspješno završili. Glavni projektant na sanaciji treće etape odlagališta otpada "Kurjakana" Vedran Franolić izvijestio je kako treća etapa sanacije odlagališta obuhvaća uređenje postojećih tijela odlagališta, izgradnju donjeg brtvenog sloja, izgradnju sustava za skupljanje procjednih voda, izgradnju obodne prometnice i obodnog kanala oko tijela odlagališta, te izgradnju hidrantske mreže. 

Foto: Radio Novska

Profil tvrtke

EURCO d.d. za graditeljstvo, inženjering i zaštitu okoliša, tvrtka je specijalizirana za izvođenje poslova rušenja i uklanjanja građevina, reciklažu građevnog materijala, izgradnju objekata posebne namjene te sanaciju odlagališta komunalnog otpada, iza koje ostaju uspješno obavljeni poslovi, ekološki oslobođen prostor pripremljen za novu izgradnju i što je posebno značajno zadovoljni investitori.
Preuzmite profil tvrtke

Certifikati

 

Naši certifikati